Delegeren gemakkelijk?

En daar ga je dan zelf als coach van leidinggevenden de mist in ☹

Delegeren kun je op verschillende manieren doen en het is één van je belangrijkste vaardigheden als leidinggevende. En als trainer / coach van leidinggevenden weet ik natuurlijk precies hoe ik thuis de dingen moet aanpakken. Zoals enige tijd geleden… Ik neem jullie graag mee in een persoonlijk verhaal.

Onze dochter, destijds 17, ging een paar dagen met vrienden op vakantie. In diezelfde vakantie gingen wij (mijn man, andere dochter en ik) naar familie in het buitenland. De oudste zou thuiskomen een dag nadat wij waren vertrokken, en vloog daarom de erop volgende dag met het vliegtuig onze kant op. Dat betekende dus, dat zij zou moeten zorgen dat het huis netjes en veilig achtergelaten zou worden en dat de cavia voldoende voer zou hebben om de tussenliggende dagen te overleven en dat ze bovendien op tijd, met de juiste papieren op Schiphol moest zijn.
Ik vond mezelf een moderne moeder met veel vertrouwen in haar (puber)dochter, door haar die vrijheid te gunnen en het vertrouwen te schenken dat zij dit allemaal prima zou doen.

En toen … beging ik in de filosofie van de verantwoordelijkheid op de juiste plek leggen een voor de hand liggende blunder.

 

IK SCHREEF EEN LIJSTJE MET ALLE DINGEN DIE ZE MOEST DOEN

Voel je aan waar ik mis ging?

Door alles op te schrijven, bleef IK verantwoordelijk. Als ik iets was vergeten en zij zou het niet doen, dan is het gemakkelijk: Ja, maar JIJ hebt het ook niet op het lijstje gezet!!!

Hoe dan wel?

In onze leiderschapstrainingen hebben we het gedachtengoed van Dave Marquet omarmd. Kijk nog eens naar dit filmpje.

Wellicht kom je dan op het idee hoe ik dit (veel) beter had kunnen doen!

Nog vragen of tips?

Neem contact met ons op.

P.S. Overigens is alles goed gegaan en heeft de cavia het prima doorstaan ?

Kijk op Zaken helpt managers en professionals de sterkste drijfveer (groei!) van de mens te benutten, zodat iedereen op de werkvloer volledig tot zijn recht kan komen in een wereld die altijd verandert. Samen bouwen aan een cultuur waarin we allemaal op ons best kunnen zijn!