Werving & selectie procedure

Je zoekt de beste kandidaat voor een functie binnen jouw organisatie. Dat kan iemand zijn die al actief op zoek is naar een nieuwe uitdaging, maar ook een latent werkzoekende. Kijk op Zaken kent de verschillende doelgroepen en hun beweegredenen om eventueel over te stappen of te solliciteren. 

Functieanalyse

Een goed begin is het halve werk. Zeker wanneer je de juiste kandidaten wilt aantrekken voor je vacatures. Door eerst een goed beeld te krijgen van mensen die bij jouw organisatie zouden passen, neem je een voorsprong op de arbeidsmarkt. Onze organisatie- en functieanalyse brengt jouw wensen en eisen zorgvuldig in kaart. Daarbij zijn we niet alleen gespitst op de kennis en ervaring van potentiële medewerkers, maar vooral op belangrijke gedrags- en persoonskenmerken en hoe deze zich binnen de context van jouw organisatie kunnen manifesteren.

Werving van de juiste kandidaten

Als we samen hebben geïnventariseerd naar wie je op zoek bent, ontwikkelen we aansprekende wervingscontent en een wervingsmix in samenwerking met gespecialiseerde online recruitment bureaus. Zo zorgen we ervoor dat deze wervingsuitingen perfect aansluiten bij het oriëntatiegedrag van gewenste kandidaten. Ook nemen we je werk uit handen door het afhandelen van sollicitaties en het beantwoorden van eventuele vragen. De best passende kandidaten worden door ons uitgenodigd voor een eerste interview. Samen met jou bereiden we het gesprek voor en voeren we het gesprek met deze kandidaten. 

Belangrijke bijvangst: De eerder gemaakte functieanalyse zorgt ervoor dat het gesprek met kandidaten prettig en inhoudelijk goed verloopt. De kans dat de juiste kandidaten zich snel herkennen in het geschetste profiel neemt hierdoor toe. Ook dit zorgt voor een voorsprong op de concurrentie.

Selectie van de beste medewerker

Je hebt een aantal kandidaten ontmoet en bent enthousiast over één of meerdere personen. Hierna volgt de assessmentfase. Door de uitgebreide organisatie- en functieanalyse naast de uitkomsten van het assessment te leggen, kan de adviseur van Kijk op Zaken nauwkeurig bepalen of iemand succesvol zal zijn in de functie. Uiteraard worden alle bevindingen met jou gedeeld.

Advies en garantie

Bij een positieve evaluatie volgt een advies over de aanstelling van jullie nieuwe collega. Omdat wij zowel de pluspunten als de aandachtspunten van de kandidaat én van jouw organisatie kennen, zorgt dit advies ervoor dat hij of zij sneller volledig operationeel is. Ook worden eventuele valkuilen in het inwerktraject vermeden. Drie maanden nadat de kandidaat is gestart, vindt er een follow-up plaats.

Onze werving- en selectietrajecten worden zorgvuldig en gestructureerd vormgegeven. Daarom durven we je te garanderen dat een geselecteerde kandidaat ook écht goed bij jouw organisatie past. Wanneer onverhoopt blijkt dat iemand toch niet voldoet, voeren wij het gehele traject kosteloos opnieuw voor je uit.

Potentieel van de nieuwe collega optimaal benutten

Vooral in kleinere en/of groeiende organisaties leeft vaak de behoefte, om zowel de nieuwe collega, als het management nog een tijd te begeleiden in de samenwerking. Hiervoor kan je Kijk op Zaken inschakelen. Ook is het mogelijk ons aan boord te houden voor het verder ontwikkelen van (management)vaardigheden binnen het team.

Referenties

Wat onze klanten zeggen