Lerende organisatie

De snelste weg naar resultaat is via de omweg van het leren.Een organisatie die ontwikkelen centraal stelt, is beter in staat om:
  • in te spelen op de uitdagingen van de huidige arbeidsmarkt;
  • snel en adequaat te reageren op (plotselinge) veranderingen;
  • de intrinsieke motivatie van medewerkers aan te spreken. Dat leidt tot meer inzet, meer open staan voor verandering en ontwikkeling en meer eigenaarschap.
Kijk op Zaken helpt je organisatie zich blijvend te ontwikkelen naar een lerende organisatie, waardoor je medewerkers hun potentieel beter benutten en je organisatie (nog) succesvoller en leuker wordt.

Veilige omgeving leidt tot beter resultaat

Een positieve cultuur begint bij gelukkige, ondernemende medewerkers. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat psychologische veiligheid essentieel is voor medewerkers en teams om optimaal te presteren. Wanneer zij goed in hun vel zitten, nemen ze sneller verantwoordelijkheid, durven ze nieuwe voorstellen te doen én ‘domme’ vragen te stellen. Vooral dat laatste is belangrijker dan je denkt! Het bevestigt dat jij mensen ruimte biedt die ontwikkeling mogelijk maakt en dat ze zich veilig voelen om die ruimte te pakken. Maar weet je ook welke ‘domme’ – en vooral zinvolle – vragen er bij jou NIET gesteld worden?

Workshops

Op weg naar meer gemotiveerde medewerkers, lager ziekteverzuim en minder ongewenst verloop.

Loopbaanbegeleiding

Het doel van loopbaanbegeleiding is ondersteuning te bieden bij het sturing en richting geven aan eigen loopbaan.

Kan jouw organisatie wel wat professioneel HR-advies gebruiken?

Kan jouw organisatie wel wat professioneel HR-advies gebruiken? Schroom niet een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Onze adviseurs helpen je graag vooruit.