HR Advies

Bij HR Advies denken wij aan alles wat jouw bedrijf kan helpen de randvoorwaarden te scheppen om iedereen “op zijn best” te laten zijn.

Dat kan zijn door acuut een probleem op te lossen, structureel te werken aan het verbinden en ontwikkelen van medewerkers of aan de slag te gaan met de uitslag van een medewerkerstevredenheids-onderzoek. 

Eén ding is zeker: als jouw HR-aanpak aansluit op de ambities, doelstellingen, branche en gewenste cultuur van jouw organisatie leidt dat tot meer vertrouwen, werkplezier, bevlogenheid en een betere samenwerking. Allemaal factoren die het resultaat en succes van jouw onderneming direct vergroten.

De eerste stap

Het begint natuurlijk met het in kaart brengen van de huidige situatie en de gewenste situatie.

De vragen die we altijd stellen zijn: Wat wil je bereiken? Wat kan er beter of waar loop je nu tegenaan? Wat heeft prioriteit? Wat gebeurt er als je er niets mee doet? Wat heb je al ingericht op het vlak van HR en hoe werkt dat tot nu toe voor jou en je mensen? Ook kunnen we vragen stellen aan medewerkers of voeren we een medewerkerstevredenheid onderzoek uit.  

Deze analyse bepaalt vervolgens de aanpak. Onze oplossingen zijn altijd pragmatisch en sluiten aan op het karakter van jouw bedrijf.   

3 niveaus dienstverlening

We kunnen je op drie manieren ondersteunen:

Advies:

Wij werken de aanpak verder uit en geven op hoofdlijnen advies; bijvoorbeeld over de volgorde van de implementatie of het betrekken van medewerkers. De uitvoering ligt dan in handen van de organisatie.

Begeleiding:

Als er medewerkers in de organisatie zijn die het traject kunnen oppakken, maar (nog) niet voldoende ervaring hebben met HR, begeleiden en coachen wij het proces. We zijn dan faciliterend en soms ook sturend aanwezig. Hieronder valt bijvoorbeeld het trainen van leidinggevenden in het voeren van (ontwikkelings)gesprekken of het opstellen van een sjabloon voor functieprofielen.

Uitvoering:

Wanneer tijd en/of expertise ontbreken kun je ons uitvoerend inzetten. We zijn dan als het ware de HR afdeling voor jouw organisatie.

We voeren dan samen de functioneringsgesprekken. leggen deze voor je vast, schrijven praktische functieprofielen, begeleiden bij “moeilijke” gesprekken en ga zo maar door. Altijd vanuit de filosofie ‘allemaal op ons best!’

Voorbeelden van hr advies door Kijk op zaken

Kijk op Zaken heeft diverse organisaties al geholpen met advies en ondersteuning

Wil jij met ons van gedachten wisselen over HR?

Kan jouw organisatie wel wat professioneel HR-advies gebruiken? Schroom niet een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Onze adviseurs helpen je graag vooruit. 

Terugbel verzoek

Vul het onderstaande formulier in wij zullen u terugbellen.

Terugbelverzoek HR Advies