U wilt weten of een kandidaat succesvol gaat zijn binnen uw organisatie. Het verschil tussen gemiddeld en bovengemiddeld functioneren, wordt gemaakt door de persoonlijkheid, motivatie en (cognitieve) capaciteiten. Door een assessment krijgt u zicht op hoe de bovengenoemde factoren zich verhouden tot de functie binnen uw organisatie. Dat stelt u in staat om tot een weloverwogen besluit te komen voor de aanstelling van een nieuwe medewerker.

Kijk op Zaken bespreekt van tevoren de belangrijkste criteria en succesfactoren voor de functie met u. Welk gedrag zal iemand moeten vertonen om succesvol te kunnen zijn? Welke valkuilen zijn er? Welke cultuur heerst er in uw organisatie en wat is er motiverend aan deze functie? Op basis van deze analyse en het assessment geven wij u een concreet advies. Daarbij hoort ook een aansturingsadvies voor de leidinggevende van de medewerker om te zorgen dat deze sneller tot resultaten kan komen.

Onze assessment-aanpak

Omdat we bij assessments veel waarde hechten aan gedrags- en persoonskenmerken van kandidaten, werken we met moderne en gevalideerde psychometrische instrumenten. Deze meten psychologische kenmerken zoals persoonlijkheid, gedragsstijlen, cognitieve vaardigheden en motivatie. Alle adviseurs van Kijk op Zaken zijn bevoegd tot het gebruik van deze instrumenten.

Onze assessments bestaan uit de volgende onderdelen:

 • Vragenlijsten en tests
  Een deelnemer vult digitaal vragenlijsten en cognitieve tests in op het vlak van persoonlijkheid en op het vlak van werk- en denkniveau.
 • Persoonlijk interview
  In een uitgebreid interview bespreekt één van onze adviseurs de uitkomsten van de vragenlijsten en werk- en denkniveautests met de deelnemer. Daarnaast wordt gesproken over ervaringen, beleving, gedrag, drijfveren en eventuele twijfels. Zo krijgt onze adviseur een helder beeld van de deelnemer. Aan het einde van het gesprek koppelt de adviseur direct de schriftelijke resultaten en zijn of haar beeld van de deelnemer terug, zodat de deelnemer daar nog op kan reageren.
 • Schriftelijke rapportage
  De adviseur legt zijn of haar bevindingen vast in een schriftelijke rapportage die in overleg met de deelnemer en/of met de werkgever wordt gedeeld. In het geval van coaching of outplacement kan het zijn dat er geen (volledig) geschreven rapport wordt opgesteld of dat deze niet ter beschikking van de werkgever wordt gesteld. Dit is uiteraard maatwerk en wordt van tevoren altijd met de deelnemer en opdrachtgever besproken.
 • Mondelinge toelichting
  Indien gewenst volgt een mondelinge toelichting door de adviseur bij de opdrachtgever, al dan niet in aanwezigheid van de deelnemer. Ook hierover worden van tevoren duidelijke afspraken gemaakt.

Zitten jullie nog op het goede spoor?

Kijk op zaken onderzoek graag met jou waar de groeikansen liggen voor jouw organisatie of  bedrijf. Geen luchtkastelen maar concrete handvatten om jouw bedrijf naar een stijgende lijn te dirigeren.

Meer diensten

Ontdek hoe Kijk op Zaken u ook kan ondersteunen op het gebied van:

Assessments

Kennis en ervaring kunt u in een gesprek inzichtelijk maken. Maar hoe doet u dat met doorslaggevende criteria als persoonlijkheid, drijfveren en denkniveau?

Lees verder

Werving

Om een voorsprong te houden op de arbeidsmarkt is een goed werving- en selectieproces essentieel. Met Kijk op Zaken vindt u het talent dat precies bij u past.

Lees verder

Assessments for recruitment and selection

We give you concrete advice based on our analysis and the assessments. This also includes tips and advice for the new employee’s manager to ensure that he or she can achieve results faster.

Lees verder

Executive search

U bent op zoek naar de allerbeste medewerkers, maar wat als zij zelf nog niet actief op zoek zijn naar u? Met Executive search traceert u relevante managers en professionals die latent op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

Lees verder

On boarding

In een wereld waar talent een keuze heeft, is succesvol instromen essentieel.

Lees verder