Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding of loopbaancoaching is een specifieke vorm van coachen. Gericht op jouw persoonlijke loopbaan, zowel binnen als buiten je huidige werkomgeving. Soms zetten we daarvoor extra tools in als vragenlijsten of een digitale zoekomgeving. Een dergelijk traject bestaat altijd uit een aantal gesprekken en tussentijdse opdrachten.

Wat wil ik?

.Zoals gezegd is dit de eerste stap in loopbaancoaching. Wat wil ik klinkt simpel, maar het blijkt vaak lastig om deze goed en concreet te beantwoorden. Soms starten we dan ook met een zgn. TMA drijfveren analyse die helpt om inzichtelijk te maken welke aspecten in het werk jou energie geven of juist niet.

De analyse “wat wil ik” gebeurt altijd, met of zonder de inzet van vragenlijsten. Op basis van eenvoudige opdrachten maken we helder welke aspecten voor jou van belang zijn in de professionele werkomgeving. We hebben het dan nog niet over concrete functies!

Wat kan ik?

Deze stap vloeit logisch voort uit stap 1. Ook hier werken we met opdrachten om het antwoord op de vraag concreet te maken. Wat kan ik, hoe breng ik dat onder woorden en wat kan ik ermee in een toekomstige werkomgeving?

Soms is het van toegevoegde waarde om anderen om feedback te vragen. Ook hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Het doel is het vooral er objectief naar te kunnen kijken, voor jezelf helder te krijgen en vervolgens ook weer vertalen naar een toekomstige werksituatie.

Wat ga ik doen?

Pas in deze stap ga je concreet aan de slag. BIjvoorbeeld via een portaal waarin allerlei functies staan, doorgelinkt naar beschrijving van de functie, salarisindicatie, toekomstperspectief, benodigde opleiding en zelfs de mogelijkheid door te klikken naar die opleidingen of een vacaturebank. Maar ook stappen als het schrijven van een CV, het oefenen van een sollicitatiegesprek en het activeren van jouw eigen netwerk behoren tot acties die passen in deze fase. Jij bent hier de sturende factor, wij faciliteren je met onze kennis en ervaring.