Het verschil tussen gemiddeld en echt goed functioneren wordt meestal gemaakt door de motivatie en persoonlijkheid van uw medewerker. De juiste persoon op de juiste plaats heeft een positieve invloed op uw bedrijfsdoelstellingen. Kijk op Zaken zorgt ervoor dat u mensen aanneemt die precies passen bij de cultuur en doelen van uw organisatie. Hoe we dat doen?

Wensen en eisen

Een goed begin is het halve werk. Zeker als u in deze tijd de juiste kandidaten wilt aantrekken voor uw vacatures. Door eerst een goed beeld te krijgen van mensen die bij uw organisatie zouden passen, neemt u een voorsprong op de arbeidsmarkt. Onze organisatie- en functieanalyse brengt uw wensen en eisen zorgvuldig in kaart. Daarbij zijn we niet alleen gespitst op de kennis en ervaring van potentiële medewerkers, maar vooral op belangrijke gedrags- en persoonskenmerken.

Werving van de juist kandidaten

Als we samen hebben geïnventariseerd naar wie u op zoek bent, ontwikkelen we een aansprekende personeelsadvertentie en een wervingsmix – online, print en/of social media – die perfect aansluit bij het oriëntatiegedrag van gewenste kandidaten. Ook nemen we u werk uit handen door het afhandelen van sollicitaties en het beantwoorden van eventuele vragen. De best passende kandidaten worden door ons uitgenodigd voor een eerste interview.

Selectie van de beste medewerker

U heeft een aantal kandidaten ontmoet en bent enthousiast over één of meerdere personen. Hierna volgt de assessmentfase. Door de uitgebreide organisatie- en functieanalyse naast de uitkomsten van het assessment te leggen, kan het team van Kijk op Zaken nauwkeurig bepalen of iemand succesvol zal zijn in de functie. Uiteraard worden alle bevindingen met u gedeeld.

Advies en garantie

Bij een positieve evaluatie volgt een advies over de aanstelling van uw nieuwe collega. Omdat wij zowel de pluspunten als de aandachtspunten kennen van de kandidaat én van uw organisatie, zorgt dit advies ervoor dat hij of zij sneller volledig operationeel is. Ook worden eventuele valkuilen in het inwerktraject vermeden. Drie maanden nadat de kandidaat is gestart, vindt er een follow-up plaats.

Onze werving- en selectietrajecten worden zorgvuldig en gestructureerd vormgegeven. Daarom durven we u te garanderen dat een geselecteerde kandidaat ook écht goed bij uw organisatie past. Wanneer onverhoopt blijkt dat iemand toch niet voldoet, voeren wij het gehele traject kosteloos opnieuw voor u uit.

Potentieel van de nieuwe collega optimaal benutten

Vooral in kleinere en/of groeiende organisaties leeft vaak de behoefte om zowel de nieuwe collega als het management nog een tijd te begeleiden in de samenwerking. Hiervoor kunt u Kijk op Zaken inschakelen. Ook is het mogelijk ons aan boord te houden voor het verder ontwikkelen van (management)vaardigheden binnen het team.

Werving

Om een voorsprong te houden op de arbeidsmarkt is een goed werving- en selectieproces essentieel. Met Kijk op Zaken vindt u het talent dat precies bij u past.