Cobi van Velzen

“In steeds meer organisaties valt het kwartje dat optimaal resultaat direct samenhangt met het benutten van de talenten, kracht en interesses van medewerkers. Mensen floreren als de inhoud van hun werk en de werkomgeving écht passen bij wie ze zijn.”
Het geeft mij veel positieve energie om dat scherp te krijgen voor zowel opdrachtgevers, medewerkers als kandidaten.

Vanuit een heel rationeel vakgebied – analytische chemie – maakte ik ruim 20 jaar geleden de overstap naar de wereld van HR. Ik merk dat mijn interesse in mensen en mijn analytische blik een waardevolle combinatie zijn als het aankomt op het adviseren en inspireren van mensen en organisaties. Vooral bij intensieve gesprekken: waarom acteren mensen zoals ze doen? Vanuit mijn rol mag ik hen vaak een spiegel voorhouden, waardoor ze met een andere blik naar zichzelf en hun omgeving leren kijken. De inzichten die dat oplevert, helpen hen vaak betere beslissingen te nemen.

Ook de organisatie als geheel kan soms een spiegel van een adviseur gebruiken. 

Wat betekent onze cultuur en de manier waarop wij met elkaar omgaan?
Wat betekent dit voor de manier waarop onze processen zijn ingericht? 
En voor onze binding met klanten? 
En niet in de laatste plaats voor onze resultaten? 
Zijn er patronen die doorbroken moeten worden of juist versterkt?

Als extern adviseur bouw ik graag een langdurige relatie met klanten op. Samen vertalen we mijn analyses en inzichten naar adviezen en oplossingen die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Desondanks kies ik er bewust voor om enige afstand te bewaren: het is juist die verfrissende kijk op zaken, die mensen en organisaties vooruit helpt. Na 20 jaar ben ik dus nog niet uitgekeken op dit interessante werkveld en zeker nog niet uitgeleerd.”

Benieuwd hoe Cobi uw organisatie vooruit helpt?

Drs. Cobi van Velzen

Wassenaarseweg 129

2596 CN Den Haag

06 – 27 52 40 03

c.van.velzen@kijkopzaken.nl

https://www.linkedin.com/in/cobivanvelzen/