Skip to main content
Home | Diensten | Werving en selectie

Werving en selectie

De mensen die bij u in dienst komen dragen positief of negatief bij aan zaken als productiviteit, verkoop, personeelsbehoud en winstgevendheid. Met onze ervaring en bevlogenheid neemt u niet alleen een voorsprong op de arbeidsmarkt, maar ook op de concurrentie!

Selectie gaat vooraf aan werving

‘Een goede voorbereiding is het halve werk’ is zeker van toepassing als u de juiste kandidaten wil aantrekken voor uw vacatures. Met behulp van een organisatie- en functieanalyse brengen wij zorgvuldig alle eisen in kaart.

Vanzelfsprekend kijken wij naar de eisen ten aanzien van kennis en ervaring. Toch zijn wij vooral gespitst op gedrags- en persoonskenmerken die tot succes in de functie zullen leiden. Het verschil tussen een gemiddelde en bovengemiddelde werknemer wordt immers gemaakt door persoonlijkheid en doorgaans niet door kennis en ervaring. De “meetlat” die we hier als het ware definiëren, hanteren we later in het proces tijdens de assessmentfase waardoor we kunnen bepalen of iemand wel of niet succesvol zal zijn in de functie. Hierin onderscheidt Kijk op Zaken zich van vrijwel alle andere werving- en selectiebureaus.

Werving

Een personeelsadvertentie is meestal de eerste stap in het selectieproces. Nadat wij een aansprekende advertentie voor u hebben opgesteld, wordt het oriëntatiegedrag van uw doelgroep vastgesteld. Vervolgens stellen wij de ideale wervingsmix voor u samen.

Dit doen we met gespecialiseerde partners die beschikken over verschillende diensten en producten. De resultaten van deze online en print wervingsmiddelen worden gemeten om vervolgens te benchmarken. Hierdoor weten we via welke media we uw doelgroep kunnen bereiken.

Communicatie met kandidaten en pre selectie

Nadat uw vacature bekend is gemaakt, nemen wij voor u veel werk uit handen. Wij nemen alle reacties in behandeling en geven op een professionele wijze antwoord op eventuele vragen van kandidaten. Na de briefselectie en het verkrijgen van aanvullende informatie, worden kandidaten door ons uitgenodigd voor een eerste interview. 

Normaliter vinden deze gesprekken plaats bij u op kantoor met u erbij. Desgewenst kunnen we hier van afwijken door deze voorselectie op één van onze locaties voor u te maken.Tijdens deze gesprekken liggen de accenten op het verkrijgen van informatie van de kandidaat en het verstrekken van informatie over het bedrijf en de functie. In deze fase is het belangrijk om inzicht te krijgen in de kandidaat. Voldoet hij/zij aan het juiste kennis- en ervaringsniveau en is er een wederzijdse 'klik'?

Selectie

Nadat kandidaten uitgebreid hebben kennisgemaakt met u op kantoor volgt de assessmentfase. De bevindingen uit het assessment worden vergeleken met de eerder opgestelde organisatie- en functieanalyse. Deze worden aan u gerapporteerd.

Bij een positieve evaluatie volgt hieruit een advies over de aanstelling en het inwerktraject van de kandidaat. Omdat wij zowel de plussen en de minnen van u, uw bedrijf en de kandidaat kennen, is dit advies effectief. De kandidaat is sneller volledig operationeel en eventuele valkuilen in het inwerktraject worden vermeden. Lees meer over assessments.

Begeleiding en garantie

Wanneer de kandidaat is gestart, vindt er na drie maanden een follow-up plaats en ongeveer zes maanden daarna een evaluatie over de samenwerking tussen Kijk op Zaken en onze klant. Om het potentieel van een kandidaat optimaal te benutten, kan vooral in kleinere (groeiende) organisaties behoefte zijn om in het eerste jaar het management en/of de ondernemer, samen met de kandidaat te begeleiden.

Begeleiden in de samenwerking, maar ook in het ontwikkelen van managementvaardigheden binnen het team. Onze trajecten worden zorgvuldig en gestructureerd vormgegeven. Daarom heeft u garantie op onze kandidaten. Wanneer onverhoopt toch blijkt dat een kandidaat niet voldoet, dan zullen wij kosteloos het gehele traject voor u opnieuw uitvoeren.

Wie gingen u voor...

Lees wat klanten en kandidaten over ons zeggen.

Bekijk referenties