Bij het waarmaken van ambities, zijn uw  medewerkers een cruciale factor. Maar hoe zorgt u ervoor dat ze gemotiveerd blijven, verantwoordelijkheid nemen, de juiste dingen doen en met plezier bij u werken? Omdat iedere organisatie anders is, is er geen eenduidig antwoord op de vraag hoe u het best met uw medewerkers kunt omgaan. Eén ding is zeker: als uw HR-beleid aansluit op uw cultuur, historie en branche leidt dat tot meer werkplezier, vertrouwen en bevlogenheid en daarmee tot meer resultaat en succes voor uw organisatie..

Hoe ondersteunt Kijk op Zaken u met HR-advies?

De adviseurs van Kijk op Zaken werken al jaren samen met verschillende organisaties in diverse branches. Na een goed kennismakingsgesprek adviseren we u gericht over een mogelijke professionaliseringsslag op het gebied van HR. Naast HR-advies, kunnen we u ook ondersteunen of werk uit handen nemen bij zaken die te maken hebben met instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers. Zo zorgen we er samen voor dat medewerkers uw organisatie én zichzelf vooruit helpen. Mocht u toch afscheid van een medewerker moeten nemen, dan begeleiden we u in een goede en respectvolle afhandeling.

In de praktijk draait het uiteraard om maatwerk. Afhankelijk van uw situatie kunnen wij leidinggevenden meer handvatten geven, teams beter laten samenwerken en heikele thema’s bespreekbaar maken. We zijn uw klankbord, helpen u met het (her)schrijven van ontbrekende of nietszeggende functieprofielen en adviseren u over functionerings- en beoordelingsgesprekken.

Kan uw organisatie wel wat professioneel HR-advies gebruiken?

Kan uw organisatie wel wat professioneel HR-advies gebruiken? Schroom niet een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Onze adviseurs helpen u graag vooruit. 

Meer diensten

Ontdek hoe Kijk op Zaken u ook kan ondersteunen op het gebied van:

HR Advies

Goed HR-advies helpt uw organisatie én uw medewerkers vooruit.

Lees verder

Cultuurverandering

Om de bedrijfscultuur positief te ontwikkelen, moeten mensen binnen de organisatie ook een positieve ontwikkeling doormaken. Dat is geen standaard trucje, maar een intensief traject. Een flinke inspanning, maar ook een flink resultaat.

Lees verder

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is de mate waarin medewerkers productief, gemotiveerd en gezond willen en kunnen blijven werken, zowel binnen en/of buiten uw organisatie. De nadruk ligt daarbij wat ons betreft op medewerkers die zelf verantwoordelijkheid nemen en die hierin worden gefaciliteerd door u als werkgever. Zo behoudt u goede mensen voor de lange termijn: medewerkers die begrijpen wat er nu nodig is om ook over een aantal jaren nog van toegevoegde waarde te zijn.

Lees verder

Teambuilding

Wanneer teamleden hun inbreng durven leveren, zich veilig voelen en er onderling respect is, komt dit de samenwerking binnen teams ten goede. Dat begrijpt vrijwel iedereen. Het leidt niet alleen tot betere resultaten, maar ook tot veel meer werkplezier en verbondenheid. Zo functioneert een team zoals bedoeld: in zijn geheel is het tot meer in staat dan alle individuen afzonderlijk.

Lees verder

Functie- of rolbeschrijvingen

Een succesvolle zoektocht naar de juiste kandidaat voor een vacature begint uiteraard met een zorgvuldig opgesteld functieprofiel. Maar ook voor werknemers die al bij u in dienst zijn, geeft een goed profiel – waarin u de inhoud van de functie, gewenste kennis en verantwoordelijkheden benoemt – richting en duidelijkheid.

Lees verder

Lerende organisatie

Dat de wereld om ons heen steeds sneller verandert, is een feit. Voor organisaties zijn onderwerpen als aanpassingsvermogen, wendbaarheid, creativiteit, agile werken en ondernemerschap noodzakelijk om snel en soepel op die ontwikkelingen in te spelen. Het is een strategische keuze om leren en ontwikkelen centraal te stellen binnen uw bedrijf en om dat onderdeel te maken van uw bedrijfscultuur.

Lees verder