Van teamleiders wordt meer dan ooit verwacht dat zij collega’s concrete handvatten bieden om slimmer samen te werken en de ambities van de organisatie waar te maken. Maar hoe doe je dat in een tijd van zelforganiserende teams, millennials en veranderingen die elkaar in razend tempo opvolgen? Kijk op Zaken werkt met onder meer teamleiders, MT-leden en projectteams aan bewust(er) leidinggeven in Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland.

Goed leidinggeven heeft allereerst te maken met wie je bent en pas in tweede instantie met wat je kunt. In onze training ‘Bewust leidinggeven’ draait het daarom niet alleen om belangrijke leiderschapsvaardigheden, maar vooral ook om inzicht in hoe jij als persoon invloed hebt op je omgeving. Als je begrijpt welk effect jouw keuzes hebben en daar ook naar handelt, heeft dat direct positieve gevolgen voor je effectiviteit. De inzichten en vaardigheden die wij je aanreiken kun je direct toepassen in jouw eigen situatie.

Na deze leiderschapstraining geef je bewuster leiding, omdat:

  • je meer inzicht hebt in je sterke punten en valkuilen als leidinggevende;
  • je logische verbanden legt tussen de missie van je bedrijf en de aansturing van je mensen;
  • je over handvatten beschikt die de eigen verantwoordelijkheid van je teamleden vergroten;
  • je gesprekstechnieken verder zijn ontwikkeld.

Modules

Het belang van een duidelijk doel. Waar wil JIJ naar toe?​

Jouw persoonlijkheid en je rol als leidinggevende. Waar liggen jouw valkuilen en talenten?​

Basis leidinggeven: Hoe pas je je stijl aan? Wat is effectief in jouw situatie?

Communicatie als belangrijkste instrument . Diverse gesprekstechnieken.

Optioneel
P&O: Instroom, ontwikkeling en uitstroom van medewerkers. Juridische aspecten, P-dossiers

Optioneel
Bedrijfskundige blik op je eigen bedrijf. Procesgericht denken en sturen.

“De training ‘Bewust Leidinggeven’ is boven verwachting goed bevallen. Na de 1e cursusdag inderdaad al veel bewuster bezig met leidinggeven. Daarnaast heb ik er interessante gesprekstechnieken aan overgehouden”.

Ivo Smits, Sales Manager Finsa BV

Ik heb mijzelf beter leren begrijpen, waar er sterke en verbeterpunten bij mij aanwezig zijn. Kortom meer inzicht in mijzelf. Daarnaast meer inzicht in collega’s / andere mensen gekregen. Niet in hokjes plaatsen maar meer kennis hebben over ‘het benaderen van’,  ‘wat er speelt bij’  of ‘hoe om te gaan met’ collega’s.

Arnold Zevenbergen, Relatiebeheerder bij Mattijsse & Matthijsse

Meer dan ik verwachtte. Ik kan veel dingen meenemen in de dagelijkse praktijk. Het allerbelangrijkste: zelf het goede voorbeeld geven.

Jordi van de Vrie, Purchase Manager bij LuxImprove

Goede handvatten voor een herinrichting van de HR-cyclus en het formuleren van een bedrijfsstrategie. Deze dingen wil ik ook graag in de praktijk brengen.

Peter van Eijzeren, directie P. van Eijzeren B.V.

Wat ik meeneem in mijn dagelijkse praktijk is dat ik meer inzicht heb gekregen in het belang van blijven motiveren van het personeel. Door deze leiderschapstraining is het duidelijker geworden hoe ik de mensen kan benaderen om ze te motiveren en enthousiast te houden.

Patrick van Tol, Chef Werkplaats ITIS

Deze leiderschapstraining maakt je inderdaad bewust. Het handelen op je gevoel wordt bevestigd en gecorrigeerd doordat ik me bewuster ben geworden van de impact van mijn handelen.

Jean Paul Benoist, Manager Dutch’n Decent

Als ondernemer had ik vooraf weinig kennis op P&O gebied. Ik heb veel gehad aan de casussen en de tips. Zeer nuttig zijn de gesprekstechnieken die woorden aangereikt en het (zelf)inzicht dat gaandeweg steeds meer ontstaat. Een complete training, ga zo door!

Harry Heun, Directeur Timmerman Natuursteen

,,De training was leerzaam en boven verwachting. Wat ik meeneem in de praktijk is het meer kunnen sturen in gesprekken en structuur houden”.

Judith Stam, Leidinggevende Bediening restaurant Seafarm Proeverij

Meld je nu aan

Vergroot ook jouw effectiviteit als leidinggevende

Investeer in jezelf én jouw team met deze leiderschapstraining. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of meld je direct aan voor een van de trainingen in Zeeland, Den Haag of West-Brabant.