Elke bedrijf heeft zijn eigen unieke verhaal. Ook onze geleverde diensten zijn uniek per klant. Onze klanten vertellen graag hoe wij onze kennis hebben ingezet voor de uitdagingen waar zij voor staan.

Onze samenwerking met Kijk op Zaken gaat al heel wat jaren terug. In eerste instantie met het werven en selecteren van nieuwe medewerkers, het afnemen van assessments en een managementevaluatie. In de loop der jaren heeft Kijk op Zaken veel op het vlak van human resource bij ons uit handen genomen, recentelijk is nog intensief samengewerkt op vlak van duurzame inzetbaarheid. De interesse in ons bedrijf en de betrokkenheid van Cobi is onuitputtelijk. Zij is inmiddels zo vertrouwd en verweven geraakt met ons én het bedrijf dat ze aan weinig woorden genoeg heeft. Voor ons is Cobi en daarmee Kijk op Zaken een schot in de roos.

Peter Ordelmans, managing director Typhoon Roertechniek B.V.

Kijk op zaken speelt op een deskundige en effectieve manier in op onze behoefte. Dit geldt niet alleen voor de  werving- en selectieprocedures die we bij hen uitzetten, maar ook voor vraagstukken die gericht zijn op ontwikkeling van de organisatie. Ze luisteren naar de klant en werken snel en accuraat. Op een persoonlijke en betrokken manier.

Anneke van den Breemen, voorzitter Raad van Commissarissen N.V. Westerscheldetunnel

TMS Industrial Services is een technische dienstverlener in de industrie. Met ruim 700 medewerkers in Nederland en Vlaanderen is de organisatie continu in beweging. Kijk op Zaken, in de persoon van Nicolai en Coby, ondersteunen TMS al jaren bij de instroom en doorstroom. Door middel van assements geven zij inzicht in capaciteiten, motivatie en mogelijkheden van (nieuwe) medewerkers. Dit hele proces wordt op een persoonlijke en deskundige manier begeleid. De uitkomsten en adviezen zijn praktisch en zeer bruikbaar. Wij zijn als TMS erg tevreden en blijven de komende jaren gebruik maken van de expertise van Kijk op Zaken.

Wim Schipper, Manager P&O, TMS Industrial Services

Mijn eerste kennismaking met Kijk op Zaken (voorheen Ispida) was als kandidaat voor een functie die zij bemiddelde. Wat mij direct opviel is de kennis waarover men beschikte. Kennis van de organisatie, de cultuur en de inhoud van de functie, waardoor alle betrokkenen de context van de in te vullen positie goed konden plaatsen. Dat had ik nog niet eerder zo meegemaakt. Hun methodiek staat vandaag de dag nog steeds als een huis. Sinds die kennismaking in 2008 maak ik ook als opdrachtgever graag gebruik van hun diensten, en met succes.

Roland van de Ven, Managing Director GS-Hydro

Binnen onze organisatie waren wij op zoek naar een kandidaat voor de functie van projectcoördinator. Hiervoor hebben wij gebruik gemaakt van de werving- en selectieprocedure van Kijk op Zaken. Rekening houdend met onze wensen zijn zij doortastend te werk gegaan en hebben zij ons constant op de hoogte gehouden van alle vorderingen in het sollicitatieproces. Met name de expertise en de werkwijze van de organisatie spreekt ons erg aan. Wij kijken met een tevreden gevoel terug op de samenwerking.

Martijn Meeuwse, directeur-eigenaar Ribbstyle B.V.

Verrichte opdrachten:

  • Werving & Selectie voor een Projectcoördinator
  • Organisatieadvies
  • Diverse assessments

Nicolaï verzorgt voor ons, tot grote tevredenheid, de assessments voor de aanname van nieuwe medewerkers en de doorstroming van intern personeel.
Hij levert maatwerk en is zeer professioneel en flexibel in de uitvoering.
Door zijn bekendheid met onze organisatie en bedrijfscultuur is hij voor ons de ideale partner om de geschiktheid van kandidaten nader te onderzoeken.
Zijn uitgebreide rapportages met sterktes en aandachtspunten van de kandidaat bieden onze lijnmanagers een eenvoudig maar stevig handvat in de begeleiding van de medewerkers.

Wim Dekker, salesmanager benelux Flowserve Flow Control

“De training ‘Bewust Leidinggeven’ is boven verwachting goed bevallen. Na de 1e cursusdag inderdaad al veel bewuster bezig met leidinggeven. Daarnaast heb ik er interessante gesprekstechnieken aan overgehouden”.

Ivo Smits, Sales Manager Finsa BV

Meer dan ik verwachtte. Ik kan veel dingen meenemen in de dagelijkse praktijk. Het allerbelangrijkste: zelf het goede voorbeeld geven.

Jordi van de Vrie, Purchase Manager bij LuxImprove

Goede handvatten voor een herinrichting van de HR-cyclus en het formuleren van een bedrijfsstrategie. Deze dingen wil ik ook graag in de praktijk brengen.

Peter van Eijzeren, directie P. van Eijzeren B.V.

In de gesprekken die ik met Cobi heb gevoerd heb ik ervaren hoe belangrijk het is dat degene die voor je zit echt luistert, ook luistert naar de mening achter de woorden. En dat luisteren doet Cobi, ze interpreteert woorden en houding en toetst dan altijd even of deze interpretaties kloppen. Daardoor wordt ik verder geholpen in het begrijpen van de situatie waarin ik zat en wat dat bij mij los maakte.

Hierdoor merk ik nu dat ik in staat ben om de zorgen/piekermomenten op afstand te houden en te bedenken of de oplossing ervan bij mij ligt of bij de ander. Hoewel de situatie hier nog niet echt is veranderd, ben ik in staat om te bedenken wat ik kan/moet veranderen en wat niet. En dat brengt rust en duidelijkheid. Ik blijf het moeilijk vinden, omdat ik op alle momenten de  weerstand voel, maar ben beter in staat het los te laten.

De gesprekken maakten veel bij mij los, maar er waren ook veel momenten waarop ik hard moest lachen om iets dat ter sprake kwam.

Maaike, coachee

Wat ik meeneem in mijn dagelijkse praktijk is dat ik meer inzicht heb gekregen in het belang van blijven motiveren van het personeel. Door deze leiderschapstraining is het duidelijker geworden hoe ik de mensen kan benaderen om ze te motiveren en enthousiast te houden.

Patrick van Tol, Chef Werkplaats ITIS

Deze leiderschapstraining maakt je inderdaad bewust. Het handelen op je gevoel wordt bevestigd en gecorrigeerd doordat ik me bewuster ben geworden van de impact van mijn handelen.

Jean Paul Benoist, Manager Dutch’n Decent

Als ondernemer had ik vooraf weinig kennis op P&O gebied. Ik heb veel gehad aan de casussen en de tips. Zeer nuttig zijn de gesprekstechnieken die woorden aangereikt en het (zelf)inzicht dat gaandeweg steeds meer ontstaat. Een complete training, ga zo door!

Harry Heun, Directeur Timmerman Natuursteen

,,Bewust Leidinggeven was anders dan verwacht, maar ik beveel de training zeker aan voor anderen. In de praktijk heeft het me geholpen veel bewuster te luisteren naar de ander”.

Erwin van Keulen, Bedrijfsleider Van der Rest Nautic

Ik heb laatst een cursus leiding geven gedaan bij Kijk op Zaken. Erg handig voor in de praktijk. Goede tips meegekregen om gelijk toe te passen. Dus zeker een aanrader voor je zelfontwikkeling.

Maarten de Graauw, Hoofd Engineer Typhoon Roertechniek

Door de training Bewust Leidinggeven heb ik een beter beeld gekregen hoe ik het doe als leidinggevende. Wat zijn mijn krachten en wat zijn mijn valkuilen. Werken aan kennis en praktijk was voor mij heel waardevol. De trainers zorgen voor een open sfeer, zodat we ervaringen konden uitwisselen als ondernemers onder elkaar. Herkenbaar, leerzaam en soms ook erg lachwekkend.

Barbara Wiersema, Directeur Ware Communicatie

,,De training was leerzaam en boven verwachting. Wat ik meeneem in de praktijk is het meer kunnen sturen in gesprekken en structuur houden”.

Judith Stam, Leidinggevende Bediening restaurant Seafarm Proeverij

Ik heb Cobi leren kennen als een heel prettig mens, met een open, eerlijke en empathische instelling. Ik heb me vanaf het begin af aan bij haar op me gemak gevoeld, mede vanwege het feit dat zij ook regelmatig toetste of haar aanpak als coach bij mij aansloeg en als prettig/helpend werd ervaren. Cobi is daarbij zeer kundig, heeft veel theoretische kennis die ze op een hele laagdrempelige en inzichtelijke manier in de vorm van tips en tricks overdraagt. Die tips en tricks kon ik vervolgens makkelijk in de praktijk ten uitvoer brengen. Ook kreeg ik regelmatig verdiepingsmateriaal per mail zodat ik hier thuis mee aan de slag kon om zo nog meer inzicht te krijgen in bepaalde processen. Ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen om een coaching traject aan te gaan en ik ben ook heel blij dat Cobi hierbij op mijn pad is gekomen.

B. Baart, Hagaziekenhuis

Cobi is een prettige, doortastende coach. Zij heeft mij handvatten gegeven om met meer zelfvertrouwen spannende gesprekken te voeren en automatische gedachten bij mijzelf te herkennen. Ook heeft zij mij inzicht gegeven in wat ik nodig heb binnen mijn werkomgeving. Ik heb het coaching traject met Cobi als zeer prettig ervaren.

Eline, coachee

Sinds 2010 wordt voor werving, selectie en training bij Gepal Fabrieken N.V. (Zwijndrecht) gebruikt gemaakt van de expertise van Kijk op Zaken. Met hun kennis van zaken en prettige samenwerking levert het eigenlijk altijd een goede kandidaat op.

 

Erik Priester, Bedrijfsleider Gepal Fabrieken N.V.

J. Knieriem B.V. te Goes legt werving en selectie met een gerust hart in handen van Kijk op Zaken. Zij verzorgen op een professionele wijze het traject en wij zijn zeer tevreden met hun werkwijze, kundigheid en betrokkenheid. En zeker ook met het goede resultaat.

Jacco Harinck, directeur J. Knieriem B.V.

Sinds 2016 begeleidt Kijk op Zaken ons met het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken. Tijdens deze gesprekken wordt niet alleen het functioneren besproken in verhouding tot de taken en verantwoordelijkheden van de medewerker. Ook wordt het functioneren geëvalueerd in relatie tot onze kernwaarden ‘Team’, ‘Kwaliteit’ en ‘Trots’. Dit heeft er niet alleen aan bijgedragen dat leidinggevenden en medewerkers stappen hebben gemaakt in hun persoonlijke ontwikkeling, maar het heeft ook onze bedrijfscultuur positief versterkt, waardoor onze medewerkers met meer plezier en motivatie hun werk doen.

Dave Bout, directeur Seafarm

Sinds 2015 heeft Nicolaï verschillende keren voor ons de werving van een lid van de Raad van Commissarissen begeleid. Hij weet zich goed in te leven in de wensen van de opdrachtgever. Nicolaï slaagt erin om een duidelijk profiel op te stellen, waardoor de kwaliteit van sollicitatiebrieven gemiddeld genomen hoog ligt. Tijdens de procedures begeleidt hij ons op een aangename, deskundige en neutrale manier. Daarnaast is Nicolaï in staat gebleken om de procedures binnen een strak tijdspad af te ronden.

Harald Schoenmakers, N.V. Westerscheldetunnel