Skip to main content
Home | Over Ons | Referenties

Referenties

Harald Schoenmakers, N.V. Westerscheldetunnel

,,Nicolaï heeft in 2015 voor ons de werving van een lid van de Raad van Commissarissen begeleid. Hij weet zich goed in te leven in de wensen van de opdrachtgever. Nicolaï is er in geslaagd om een duidelijk profiel op te stellen, waardoor de kwaliteit van sollicitatiebrieven gemiddeld genomen hoog was. Tijdens de procedure heeft hij ons op een aangename, deskundige en neutrale manier begeleid. Daarnaast is Nicolaï in staat gebleken om de procedure binnen een strak tijdspad succesvol af te ronden''.

Wim Dekker, Salesmanager Benelux Flowserve Flow Control

,,Nicolaï verzorgt voor ons, tot grote tevredenheid, de assessments voor de aanname van nieuwe medewerkers en de doorstroming van intern personeel.
Hij levert maatwerk en is zeer professioneel en flexibel in de uitvoering.
Door zijn bekendheid met onze organisatie en bedrijfscultuur is hij voor ons de ideale partner om de geschiktheid van kandidaten nader te onderzoeken.
Zijn uitgebreide rapportages met sterktes en aandachtspunten van de kandidaat bieden onze lijnmanagers een eenvoudig maar stevig handvat in de begeleiding van de medewerkers''.

Martijn Meeuwse, directeur-eigenaar Ribbstyle B.V.

,,Binnen onze organisatie waren wij op zoek naar een kandidaat voor de functie van projectcoördinator. Hiervoor hebben wij gebruik gemaakt van de werving- en selectieprocedure van Kijk op Zaken. Rekening houdend met onze wensen zijn zij doortastend te werk gegaan en hebben zij ons constant op de hoogte gehouden van alle vorderingen in het sollicitatieproces. Met name de expertise en de werkwijze van de organisatie spreekt ons erg aan. Wij kijken met een tevreden gevoel terug op de samenwerking.''

Verrichte opdrachten:

 • Werving & Selectie voor een Projectcoördinator
 • Organisatieadvies
 • Diverse assessments

Peter Ordelmans, Managing Director Typhoon Roertechniek b.v.

Al 10 jaar werkt Typhoon samen met Kijk op Zaken, voorheen Ispida. De samenwerking is gestart met werving en selectie, het afnemen van assessments en een managementevaluatie. Vanaf dit jaar is de samenwerking geïntensiveerd waarbij veel van de HRM-activiteiten door Kijk op Zaken worden ondersteund. Wat ons aanspreekt aan deze samenwerking is de betrokkenheid, loyaliteit en scherpzinnigheid, waardoor we het met een gerust hart uit handen kunnen geven. Wij prijzen ons dan ook zeer gelukkig met Cobi, gewoon omdat zij er kijk op heeft.

Roland van de Ven, Managing Director GS-Hydro

,,Mijn eerste kennismaking met Kijk op Zaken (voorheen Ispida) was als kandidaat voor een functie die zij bemiddelde. Wat mij direct opviel is de kennis waarover men beschikte. Kennis van de organisatie, de cultuur en de inhoud van de functie, waardoor alle betrokkenen de context van de in te vullen positie goed konden plaatsen. Dat had ik nog niet eerder zo meegemaakt. Hun methodiek staat vandaag de dag nog steeds als een huis. Sinds die kennismaking in 2008 maak ik ook als opdrachtgever graag gebruik van hun diensten, en met succes.''

Verrichte opdrachten:

 • Werving & Selectie Project Coordinator
 • Werving & Selectie Key Accountmanager
 • Werving & Selectie Manager Operations
 • Werving & Selectie Accountmanager New Business
 • Diverse assessments
 • Opdrachten in het kader van organisatieontwikkeling

Maarten Durville, Managing Director Koninklijke Bammens

,,Wij werken al jaren met Kijk op Zaken (voorheen Ispida) en waarderen vooral de scherpe schets die zij van kandidaten weten te maken. De functie-eisen worden zorgvuldig afgezet tegen het profiel van de kandidaat. Hierdoor wordt de kans op een goede match enorm vergroot, goed voor kandidaat en bedrijf’’.

Ingevulde posities:

 • Exportmanagers
 • Kwaliteits Coördinator
 • Accountmanagers
 • Commercieel Medewerker Export
 • Product Marketing Manager

Ivo Smits, Commercieel Manager Finsa

,,De training 'Bewust Leidinggeven' is boven verwachting goed bevallen. Na de 1e cursusdag inderdaad al veel bewuster bezig met leidinggeven. Daarnaast heb ik er interessante gesprekstechnieken aan overgehouden''.

Harry Heun, Directeur Timmerman Natuursteen

,,Als ondernemer had ik vooraf weinig kennis op P&O gebied. Ik heb veel gehad aan de casussen en de tips. Zeer nuttig zijn de gesprekstechnieken die woorden aangereikt en het (zelf)inzicht dat gaandeweg steeds meer ontstaat. Een complete training, ga zo door!’’​

Barbara Wiersema, Directeur Ware Communicatie

“Door de training Bewust Leidinggeven heb ik een beter beeld gekregen hoe ik het doe als leidinggevende. Wat zijn mijn krachten en wat zijn mijn valkuilen. Werken aan kennis en praktijk was voor mij heel waardevol. De trainers zorgen voor een open sfeer, zodat we ervaringen konden uitwisselen als ondernemers onder elkaar. Herkenbaar, leerzaam en soms ook erg lachwekkend.” ​

Maarten de Graauw, Hoofd Engineer Typhoon Roertechniek

,,Ik heb laatst een cursus leiding geven gedaan bij Kijk op Zaken. Erg handig voor in de praktijk. Goede tips meegekregen om gelijk toe te passen. Dus zeker een aanrader voor je zelfontwikkeling''.

Erwin van Keulen, Bedrijfsleider Van der Rest Nautic

,,Bewust Leidinggeven was anders dan verwacht, maar ik beveel de training zeker aan voor anderen. In de praktijk heeft het me geholpen veel bewuster te luisteren naar de ander''.

Judith Stam, Leidinggevende Bediening Seafarm Proeverij

,,De training was leerzaam en boven verwachting. Wat ik meeneem in de praktijk is het meer kunnen sturen in gesprekken en structuur houden''.

Nando Pfaff, Operations Manager Finsa B.V.

,,De training vergroot daadwerkelijk je bewustzijn t.a.v. leidinggeven en omgang met collega's. Het geeft goede handvatten voor structuur in gesprekken''.

Jean Paul Benoist, Manager Dutch'n Decent

,,De training maakt je inderdaad bewust. Het handelen op je gevoel wordt bevestigd en gecorrigeerd doordat ik me bewuster ben geworden van de impact van mijn handelen''. 

Patrick van Tol, Chef Werkplaats ITIS

,,Wat ik meeneem in mijn dagelijkse praktijk is dat ik meer inzicht heb gekregen in het belang van blijven motiveren van het personeel. Door de training is het duidelijker geworden hoe ik de mensen kan benaderen om ze te motiveren en enthousiast te houden''.

Paul Gieselbach, Accountmanager Koninklijke Bammens

''Ik heb Cobi leren kennen als een vakkundige coach. Ze is bovenal een open en betrokken persoon waarbij ik onze samenwerking als positief heb ervaren. De gesprekken met Cobi waren direct en zij wist mij met de juiste tools goede richting te geven bij het zoeken naar oplossingen. De sfeer tijdens onze gesprekken heb ik als professioneel en prettig ervaren. Ik kan Cobi als coach bij een ieder met vertrouwen aanbevelen.''

Peter Verhaegen, Plant Manager CECA Antwerpen

‘’Na een nadelige carrièremove was ik al enkele maanden op zoek naar een nieuwe uitdaging. Via diverse headhunters en selectiebureaus had ik enkele selectieprocedures lopen op zoek naar een boeiende job in een dynamische organisatie. Toen kwam ik begin 2014 in contact met de consultants van Kijk op Zaken (voorheen Ispida) voor een plant managers functie in een Belgisch filiaal van een Franse industriële groep. Het viel me meteen op dat dit een ander recruteringsproces was. Opvallend was de helderheid, waarmee de functie, organisatie en cultuur van de lokale productie-eenheid toegelicht werden. Na het eerste gesprek had ik een eerlijk en achteraf gezien ook correct beeld gekregen van mijn nieuwe werkomgeving.

De uitdagingen en de diverse moeilijkheden binnen de organisatie werden niet uit de weg gegaan. Bij andere recruiters had ik minder goede ervaringen gehad.

Vanaf het eerste contact was het duidelijk dat mijn kennis en ervaring belangrijk waren, maar zeker niet beslissend zouden zijn. Er werd veel meer tijd besteed aan het onderzoeken of mijn persoonlijkheid al dan niet de organisatie kon versterken. En er werd grondig nagegaan of deze job aan mijn verwachtingspatroon kon voldoen. Tijdens de intensieve gesprekken was ik verrast hoe doortastend Kijk op Zaken handelde en hoe zij me mooie tips gaf om competenties verder te ontwikkelen en valkuilen te vermijden. Nog nooit was ik zo overtuigd geweest dat dit de functie was, die ik ambieerde. Na enkele weken kwam het verlossend telefoontje, ik kon aan de slag met deze nieuwe uitdaging!

Vanaf de eerste werkdag tot vandaag klopt het beeld dat Kijk op Zaken geschetst heeft van mijn nieuwe werkomgeving. Het mooie is dat het bedrijf en de bedrijfscultuur zo goed aansluiten bij mijn competenties en persoonlijkheid, waardoor mijn motivatie en inzet nog dagelijks toenemen. Hierdoor evolueren ook het initiatief en de dynamiek bij mijn medewerkers heel positief. Ik ben er zeker van dat dit nog tot mooie resultaten zal leiden’’.

Joris Vos, Marine Surveyor Lloyd's Register

‘’De sollicitatieprocedure heb ik als prettig en gedegen ervaren. Vooral de assessmentfase heeft me meer inzicht gegeven in mijn persoonlijke eigenschappen en drijfveren. Dit inzicht heeft me geholpen in het besluit mezelf terug te trekken uit de procedure en later te kiezen voor een functie die veel beter bij mij past. Hoewel de procedure niet hetgeen opleverde waar ik aanvankelijk op hoopte, heb ik dit traject als zeer waardevol ervaren’’.

Parker

Verrichte opdrachten:

 • Werving & Selectie Financial Controller
 • Werving & Selectie Sr. Scientist

 

TMS Industrial Services

Verrichte opdrachten:

 • Werving & Selectie Manager Werkplaats
 • Werving & Selectie Manager Operations
 • Werving & Selectie Werkvoorbereider
 • Diverse assessments

J. Knieriem b.v.

Verrichte opdrachten:

 • Verschillende assessments op directie-, management- en uitvoerend niveau
 • Strategie-ontwikkeling en organisatie-advies
 • Werving & Selectie voor een Directie Assistent
 • Werving & Selectie Commercieel Medewerker Binnendienst
 • Werving & Selecite voor een Accountmanager

De Fruithof

Verrichte opdrachten:

 • Diverse assessments
 • Werving & Selectie Office Manager
 • Werving & Selectie Assistent Bedrijfsleider
 • Werving & Selectie Commercieel Medewerker Binnendienst

Liftal (België en Nederland)

Verrichte opdrachten:

 • Verschillende assessments 
 • Werving & Selectie Accountmanager (België)
 • Werving & Selectie Projectmanager Industrie

Daarom Kijk op Zaken

 • Persoonlijk
 • Praktisch
 • Flexibel
 • Focus op resultaat